Σετ ονυχοπλαστικής με ημιμόνιμο βερνίκι: Όλα όσα χρειάζεστε για ένα τέλειο μανικιούρ

Σκέφτεστε να κάνετε ημιμόνιμο αλλά δεν ξέρετε τι θα χρειαστείτε; Σας δίνουμε τη λύση με τα σετ ονυχοπλαστικής με ημιμόνιμο βερνίκι, τα οποία είναι ιδανικά κυρίως για αρχάριες, γι’ αυτό ελάτε να τα δούμε μαζί!

lampa_ruka_in

Τι περιέχει το σετ ημιμόνιμου βερνικιού;

Συσκευή πολυμερισμού UV/LED – πολυμερίζει ημιμόνιμα βερνίκια σε 30-60 δευτερόλεπτα (ανάλογα με την ισχύ), αποτελεί τη βάση του ημιμόνιμου μανικιούρ και φυσικά χωρίς αυτήν δεν μπορεί να γίνει τίποτα!

Λίμες και μπάφερ – για σχηματισμό και αφαίρεση της φυσικής γυαλάδας των νυχιών

Primer – για να διαρκέσει το μανικιούρ σας όσο το δυνατόν περισσότερο, είναι σημαντικό να αφαιρεθεί η λιπαρότητα από το νύχι – με αυτόν τον τρόπο το Primer εξασφαλίζει την καλύτερη συγκόλληση του ημιμόνιμου βερνικιού

Base Coat – διαφανές ημιμόνιμο βερνίκι βάσης που λειαίνει όμορφα το νύχι σας και χρησιμεύει επίσης ως βάση για ημιμόνιμο βερνίκι με χρώμα

Ημιμόνιμα βερνίκια με χρώμα – στα σετ μας θα βρείτε πάντα 3 διαφορετικά ημιμόνιμα βερνίκια με χρώμα. Επιλέξαμε τα πιο δημοφιλή βάσει των προτιμήσεών σας

Top Coat – ημιμόνιμο βερνίκι τελικού φινιρίσματος ή βερνίκι σφράγισης ή και «Finish» (υπάρχουν δύο είδη – ένα χωρίς κολλώδες στρώμα, το οποίο αφού πολυμεριστεί, σκληραίνει αμέσως, και ένα με κολλώδες στρώμα, το οποίο πρέπει στο τέλος να καθαριστεί με cleaner (στα σετ μας θα βρείτε βερνίκι Top Coat χωρίς κολλώδες στρώμα)

Λαδάκια θρέψης – βοηθούν στη θρέψη της περιοχής γύρω από τα νύχια και των επωνυχίων

Ασετόν και χαρτάκια κυτταρίνης – πολύ σημαντικά προϊόντα για την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού

Ξυλάκια μανικιούρ – έχουν πολλαπλές χρήσεις, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σπρώξιμο των επωνυχίων προς τα πίσω, για πιάσιμο κρυστάλλων διακόσμησης ή και για αφαίρεση ημιμόνιμου βερνικιού

Πώς να προχωρήσετε βήμα-βήμα

Ας δούμε τώρα αναλυτικά τα βήματα του ημιμόνιμου μανικιούρ.

Μην υποτιμάτε την προετοιμασία

Είναι σημαντικό να σπρώξετε πρώτα προσεκτικά τα πετσάκια των νυχιών ως τις άκρες με ένα ξυλάκι μανικιούρ. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μαλακτικό επωνυχίων «Cuticle Remover» (δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Περάστε όλο το νύχι με μπάφερ έτσι ώστε να αφαιρέσετε όλη τη φυσική γυαλάδα του. Με αυτόν τον τρόπο θα αποτρέψετε το ξεφλούδισμα του ημιμόνιμου βερνικιού (ποτέ όμως μην λιμάρετε το νύχι με σκληρή λίμα, καθώς μπορεί να το καταστρέψετε!).

Μπορείτε να περάσετε τα νύχια με Nail Prep (δεν περιλαμβάνεται στο σετ), το οποίο απολιπαίνει το νύχι και βοηθάει στην καλύτερη επικόλληση του Primer.

Εφαρμογή ημιμόνιμου βερνικιού

Εφαρμόστε στα νύχια Primer. Αυτό στεγνώνει μόνο του και γρήγορα στον αέρα και βοηθά το ημιμόνιμο βερνίκι να επικολληθεί καλύτερα. Εφαρμόστε μια λεπτή στρώση Base Coat στα νύχια. Πολυμερίστε σε συσκευή πολυμερισμού UV/LED για 1 λεπτό. Τα νύχια θα κολλάνε ακόμη και μετά τον πολυμερισμό, είναι το λεγόμενο κολλώδες στρώμα. Μην το σκουπίσετε και συνεχίστε με την εφαρμογή του ημιμόνιμου βερνικιού με χρώμα. Εάν είναι απαραίτητο, εφαρμόστε και δεύτερη στρώση ημιμόνιμου βερνικιού με χρώμα. Και πάλι μην σκουπίσετε το κολλώδες στρώμα. Φροντίστε να εφαρμόζετε το ημιμόνιμο βερνίκι μόνο στην κοίτη του νυχιού, χωρίς να «πασαλείψετε» την επιδερμίδα. Τα «πασαλείμματα», εκτός ότι είναι αντιαισθητικά, αποτελούν και την αιτία που το ημιμόνιμο βερνίκι αρχίζει να ξεφλουδίζει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα.

Μην φοβάστε τη διακόσμηση

Σκοπεύετε να βάλετε glitter ή κρύσταλλα; Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή! Μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε μια λεπτή στρώση ημιμόνιμου βερνικιού με χρώμα και να τα πολυμερίσετε στη συσκευή πολυμερισμού. Σφραγίστε το αποτέλεσμα με βερνίκι Top Coat και πολυμερίστε για 1 λεπτό. Τα βερνίκια Top Coat των σετ μας είναι συνήθως χωρίς κολλώδες στρώμα, οπότε δεν χρειάζεται να τα καθαρίζετε στο τέλος. Τα νύχια είναι τώρα σκληρά, λαμπερά και όμορφα! Στο τέλος, απολαύστε ένα μασάζ με λαδάκι θρέψης, για να βοηθήσετε στην ανάπλαση του επωνυχίου και του παρωνυχίου. Και τελειώσαμε! Όπως βλέπετε, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, χρειάζεται μόνο θέληση και εξάσκηση.

Τι να αποφύγετε

Υπάρχουν κάποια λάθη που μπορούν να συμβούν κατά τη διαμόρφωση, τα οποία πρέπει να αποφεύγονται γιατί αλλιώς το ημιμόνιμο βερνίκι δεν θα έχει διάρκεια. Κατά την εφαρμογή του ημιμόνιμου βερνικιού, είναι πολύ σημαντικό να αποφύγετε την επαφή του με τα επωνύχια, επειδή, καθώς το νύχι μεγαλώνει, μπορεί να σχηματιστούν φυσαλίδες αέρα, οι οποίες θα προκαλέσουν αποκόλληση του ημιμόνιμου βερνικιού και το μανικιούρ σας δεν θα δείχνει καθόλου ωραίο.

Φροντίστε να εφαρμόζετε το ημιμόνιμο βερνίκι σε λεπτές στρώσεις. Εάν εφαρμόσετε πολύ παχιά στρώση, μπορεί να ζαρώσει και δεν θα κρατάει στο νύχι. Εάν δεν είστε ευχαριστημένη με την κάλυψη του ημιμόνιμου βερνικιού, είναι προτιμότερο να εφαρμόσετε δύο λεπτές στρώσεις αντί για μία παχιά!

Επίσης, αν έχετε μια πιο ισχυρή συσκευή (48 W ή και παραπάνω), το ημιμόνιμο βερνίκι θα πολυμεριστεί πιο γρήγορα. Εάν έχετε συσκευή χαμηλότερης ισχύος (π.χ. 24 W), ο πολυμερισμός του ημιμόνιμου βερνικιού θα διαρκέσει περισσότερο. Ο πολυμερισμός μπορεί να διαρκέσει περισσότερο και στην περίπτωση που πολυμερίζονται αποχρώσεις με υψηλή περιεκτικότητα σε χρωστικές ουσίες (συνήθως παστέλ) ή περλέ αποχρώσεις.

ko_ka_nani

Post navigation

Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.